Be a flamingo in a flock of pigeons

Wat een zalige quote is het toch.
Een goeie richtlijn.
Een zalig motto.
Met dan nog de flamingo als referentie!


Wie me goed kent, kent ook mijn voorliefde voor de grote roze vogel.  Jaren voor het een ‘IT’ ding werd, kon je mij altijd blij maken met alles met een vogeltje op of in. Let op niet elk vogelke. Geen jaren 80 brol.  Antiek, retro of met correct gepaste dosis kitsch met klasse.  Ik mag er dan fysiek niet het uiterlijk voor hebben, diep van binnen ben ik namelijk een echt meisje-meisje.

Mocht ik die frêle look hebben, ik liep alleen maar rond zwierige sex-in-the-city pettycoats, retro geïnspireerde schoentjes, kleding met streepjes, bolletjes en kleine, fijne bedrukte patroontjes,.  Nu bewaar ik die vooral voor de ‘onder’ kledij. (nu zie ik mannen al denken een volgende keer ik voorbij loop met baggy pants, sneakers en stoer T-shirt: zou ze.. echt.. daaronder…) en mijn huisdecoratie.  Jawel… mijn gezin (want ze moeten nu eenmaal) wonen mee in mijn ‘meisjes’huis. Met een roze muur (oudroze, maar toch), een collectie zwanen postuurkes, ledlampjes in alle mogelijke vormen, bloempotten in de vorm van gezichten van zowel dierlijke als menselijke vorm, pip bloemenbehang, kleurrijke glasraam-deco, art deco meubeltjes en art nouveau decoratie.  Kitsch en kunst door elkaar.

Maar bon, terug naar die flamingo.

Ik werd begin deze zomervakantie – op reis – 50!  Een echt feest lukte nog niet, daarvoor stak covid nog steeds zijn bekende stokje in de wielen, maar gevierd werd ik wel.  Vrienden stuurden zelfs kadootjes mee in de valies van mijn dochters.   En jawel hoor… mijn voorliefde voor de flamingo werd benadrukt.  Ik had al een flamingo lampjesslinger, T-shirt, opblaasbare zwemband, tote-bag, tuindecoratie, drankhouder, drinkfles, schenktuit, enz.…  Ik kreeg nog! Een tuinlampje, pen, boekje, pyjama, fluffy pantoffels (jawel) en… ga ervoor zitten: een echte real-life flamingo adoptie! Mét oorkonde!

Toen ik het hoorde, huilde ik zelfs. Ok, het was na een fles rose (roze wijn, weet je wel), maar toch.

Vandaag zag ik dan die leuke quote “Be a flamingo in a flock of pigeons” terug voorbijkomen en dacht: hé, zie je wel: mijn rare flamingo-hersenkronkel-passie valt te verklaren.  Meer nog, het is een quote om naar te leven. Een quote om aan mijn dochters mee te geven. Een quote waarmee ze me niet snel zullen vergeten. 🦩

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven