Dingen die je bedenkt en opmerkt wanneer je papa een science fiction fan is.

Het is gelukt! Ik weet niet helemaal hoe? Ik weet niet helemaal waarom? Maar ik kreeg ‘m al…M’n eerste prik! In het jaar 2021 weet iedereen onmiddellijk ook over welk ‘prik’ je het hebt. Jawel, mijn covid vaccin.  Lap in de linkerbovenarm. Astra – zonder bijwerkingen – Zenica!

En neen ik ben niet blind of doof (in de week waar ze in het nieuws de eerste Belgische Astra slachtoffers melden) Maar nog minder dom. 2 gevallen op 1 miljoen astra prikken. Dat zijn procentueel wel goeie cijfers hé.  So, antivaxxers, buzz off… Van mij moet je niet verderlezen.

Ik ben blij! Echt blij. Oprecht blij.  Dat er terug een beetje toekomstperpespectief in het vooruitzicht ligt.  Ik ging de avond ervoor al slapen met Dolly Parton’s Jolene parody (door haarzelf) : Vaccine, vaccine, vacciiiiiiiiiiiiiiiin, vacciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin I’m begging of you please don’t hesitate! Vaccine, vaccine, vacciiiiiiiiiiiiiiiin, vacciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin, ‘Cause once you’re dead that’s a bit too late.

En ook die ochtend, zong ik vrolijk mijn weg naar Flanders Expo. Een flinke wandeling van parking naar prik, maar alleen maar sympathieke lachende mensen die de weg aanduiden. Ik moet bekennen eens binnen denk je al eens andere zaken. Zoals ‘tiens, de laaste keer dat ik hier was, was voor leukere dingen’.

En terwijl ik stilzwijgend vooruit schuifelde van anderhalve meter sticker naar anderhalve meter sticker en af en toe mensen zag verdwijnen achter gordijnen, dacht ik wel even ‘this is the stuff horror movies are made off’…  Soylent Green is er zo eentje. Uit nieuwsgierigheid ging ik het wereldwijde web nog eens op mijn geheugen op te frissen. Gemaakt in 1973.  Speelt zicht af in een overbevolkt en door milieurampen geteisterd 2022.  It’s getting close! Tijd om die oude films nog een te bekijken.


Zeg VRT-CANVAS, een sessie gouwe ouwe science fiction films die de waarheid voorbijstreven, tijd om daar eens een reeksje van te maken? Mag na middernacht hé. Echte fans blijven daarvoor wakker (of zetten de digibox). Op  mijn verlanglijstje mag je alvast : Invasion of the bodysnatchers, (veel te jong gezien, 1 week niet durven slapen en alle planten door mijn mama buiten laten zetten. Het duurde tot ik 30 was voor ik Donald Sutherland kon zien zonder maagkrampen),  Demon Seed (overduidelijk de inspiratie van vele series en films sindsdien) en ook graag Soylent Green dus.   Filmfans (die toch verderlazen na de antivaxxers quote): vul gerust aan.

Allez, nu ik het zo teruglees. Als dit de bijwerking van mijn vaccin is, valt het al bij al nog goed mee dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven