10 en 16

Voor wie het zich afvroeg… 10 en 16.

Dat zijn de leeftijden waarop ik ’terugverdien’ aan mijn dochters. Ze komen ongelooflijk goed overeen. Onze oudste en jongste dochters. Ondanks het toch flinke leeftijdsverschil (deels keuze / deels werkomstandigheden / en ja, zelfde papa). Ze beïnvloeden elkaar ook in positieve zin. Maar op de vraag “op welke leeftijd heb je er zelf weer iets aan?”: “10 en 16 bij ons dus”.

De oudste slaapt tegenwoordig langer dan ik op een vrije ochtend. Ze houdt van koekjes bakken, soep maken, breien, naaien, tekenen en puzzelen. De jongste wil niets liever dan dingen samen doen met haar grote zus. En deze zondag won ik de hoofdprijs.

Niet alleen kon ik uitslapen (zo eens echt, zonder wekker, schuldgevoel of een waslijst to do’s in de weinig uren die een weekend hebben), de jongste was (in pijama) ontbijtkoeken halen. Die middag kreeg ik lekkere zoete aardappelsoep (met dank aan het Albert Heijn pakket). Die namiddag zelfgemaakte koekjes. En als kers op de taart gingen we die avond uit eten. Een volledige dag zonder taak… zonder druk (meer van mezelf dan van een ander meestal)… zonder “wat gaan we vandaag nog eens proberen klaarmaken”…

Zo mogen er meer zondagen komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven