Jarig in lockdown. It sucked! It sucks.

Natuurlijk is die lockdown nodig! Natuurlijk zijn die strenge maatregelen geen ‘straf’ maar een ‘hulpmiddel’, meer nog een redmiddel.

Maar hoe leg je het uit aan je kind. Je kind dat geen schoolreis meer krijgt in haar laatste jaar lagere school. Je kind die haar lentefeest net uitgesteld zag worden. Je kind dat haar 12e verjaardag in mineur zal moet doorbrengen.

Let op. Ik ben me bewust dat er verdomd veel ergere dingen gebeuren in deze lockdown dan het uitstellen van een 12e verjaardag. We mopperen dan ook niet. We leggen het uit. Lichten het toe. Ze zijn gelukkig oud genoeg, die dochters van ons: 18 en nu ook 12. Je voert er al een volwassen gesprek mee. En verdomd ze nemen het goed op: uitstel geen afstel. Ze zijn verstandig, rustig en gelaten. Ze filteren hun ongenoegen luidop, maar leggen zich heel volwassen neer bij de regels.

Maar het is en blijft niet leuk natuurlijk alle leuke plannen overboord te moeten gooien. Je kind te moeten ontgoochelen.

12 jaar worden in een in lockdown. We hebben het toch lekker gevierd. Met een versierde tuin en oprit, lekker véél kaartjes (bedankt voor alle inzendingen), ontbijt op bed, een pic nic in de voortuin van oma en opa (op veilige afstand), een aantal verrassingsbezoekjes op de oprit (met een grote auto tussen ons en hen) en zelfs een online discofuif om het af te sluiten.

Het werd niet het geplande feest, logeerpartijtje, afscheid van het 6e jaar zoals gepland werd! Maar desondanks toch een feestje.

Gefeliciteerd lieve schat! 12 jaar… een verjaardag die je nooit zal vergeten. Hopelijk maken we die 13e spectaculairder!

#mydaughtersmyheroes #takecare #besafe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven